arpa çiftliği için ürünler (2)

Tahıllar

Tahıllar

Tahıllar: Buğday, dünyada en çok yetiştirilen ve tüketilen tahıllardan biridir. İşte farklı formları ve kullanımları hakkında bir genel bakış: İşlenmiş buğday tahılları (buğday flakeleri, kepek vb.) ve tam tahıl veya ürünler halinde, daha fazla lif ve besin maddesi korur. Buğday unu, buğday tanelerinin öğütülmesiyle elde edilir. Rafine olma seviyesine göre şunları elde edebiliriz: Tam un (T150): Tam tahılı içerir, lif açısından zengindir. Yarım tam un (T110): Lif açısından biraz daha az, ama yine de besleyicidir. Beyaz un (T45 veya T55): Daha hafif olup, hamur işleri, beyaz ekmek ve birçok yemek hazırlığı için kullanılır. Buğday unu, yemek tarifleri ve hamur işleri için çok yönlüdür. Karbonhidrat, protein ve bazen lif sağlar.
Kara buğday

Kara buğday

Açıklama : Kara buğday (Fagopyrum esculentum), aynı zamanda "kara buğday" olarak da bilinir, Asya kökenli bir yıllık bitkidir. Geleneksel tahılların aksine, graminlere değil, polygonaceae familyasına aittir. Bu, ona glüten içermemesi gibi benzersiz besin özellikleri kazandırır. Kara buğday taneleri küçük, üçgen şeklinde olup, beyaz bir çekirdeği saran kahverengi ile siyah arasında bir kabukla kaplıdır. Kara buğdayımızı, stabil bir kalite ve yüksek besin zenginliği sağlamak için optimal koşullarda yetiştiriyoruz. Köken : Ukrayna.